Anadolu toprakları değerli ve yarı değerli taşlar yönünden oldukça zengindir. Dünyada bilinen 2700 mineralden 100’ü mücevherde kullanılmaktadır. Bu 100 mücevher taşından 35’i Anadolu topraklarında bulunmaktadır. Ülkemizin en önemli taşı DİYASPOR (ZULTANİT)’dur. Bunun yanı sıra DENDRİTİK AGAT, DENDRİTİK OPAL ATEŞ OPALİ ve ÇUBUK AGAT da ülkemizin en önemli taşlarıdır.

Diyaspor (Zultanit ), Dünyada sadece Türkiye’de bulunan çok değerli bir mücevher taşıdır. Türkiye’de sadece Muğla ilimizin Milas ilçesinde çıkarılmaktadır. Dünya’nın son yıllarda tanıdığı ve ilgisini gitgide arttırdığı bir mineraldır. Çok nadir olarak bazı Diyaspor mineralleri aldığı ışığa göre renk değiştirme özelliğine sahiptir. Renk değiştirme özelliğine sahip bu taşlar diğerlerine göre çok daha değerlidir.

Diyaspor ( Zultanit ) iç huzuru sağlayan kişiye özgüven veren bir taştır. Eşler arasındaki aşkı kuvvetlendirir. Stresi giderir, başarı, sağlık, mutluluk ve zenginlik verir.

Diyaspor ( Zultanit ) kaynakların sınırlı olması nedeniyle son yıllarda hızla değeri yükselen mükemmel bir yatırım aracıdır.

Dünyada Türk Agatı olarak bilinen Çubuk agat taşı ülkemizin ikinci önemli taşıdır. Bu taş heyecanı gideren, kişiye güven veren ,cinsel gücü artıran bir taştır. İnsana yaşama sevinci ve uzun ömür verir. Pozitif düşünmeyi sağlar ve nazara karşı korur. Sevinç ve huzur simgesidir.

İnsanoğlunun binlerce yıldan bu yana hastalıkların tedavisinde çevresindeki doğal taşları kullandığı bilinmektedir. Taşlar sadece hastalıkların tedavisinde kullanılmaz. Kişiye verdiği enerji sayesinde pozitif etkileşimde bulunup konsantrasyon yeteneğini de artırır. Vücudu elektronik cihazların kötü etkilerinden arındırıp ruhsal dengenin sağlanmasına yardımcı olur. Uğur ve bereket getirmesi için taşınır veya kasalara konur.

Taşlar yüzük, küpe, bileklik ve kolye olarak takılabilir ya da evinizin bir köşesinde süs eşyası olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca dilimlenmiş ve parlatılmış taşlar iç dekorasyonda kullanılmaktadır. Söz konusu taşlar pano olarak düzenlenince mükemmel görüntüler elde edilmektedir. Ayrıca bir duvarın bir bölümü veya tamamı doğal taşlarla kaplanabilir.

Taşlar hem fiziksel hem de zihinsel olarak sağlıklı bir yaşamın kapılarını açar. Doğal taşlarla tanışmak; yeni bir tutku ile, yeni bir aşk ile, yeni bir heyacan ile yaşamaktır.

20 yılı aşkın bir süredir güzel taşlar bulmak için çalışıyorum.

Mesleğimi ve taşları çok seviyorum.

Emin DERE
AMOURTACHE